Eddig szinte csak magamról írtam,illetve a hozzám szervesen kapcsolódó témákról.Most szeretnék megfogalmazni egy általánosabb problémát.Illetve nem is tudom mennyire általános....Mondjuk,ha úgy vesszük,szerintem mindenki megtapasztalta már ezt.
Az érme két oldalát.Sok féle értelemben lehet ezt a szófordulatot körbejárni.Hát nézzük az én értelmezésemet.
   Az érme két oldala nálam a végleteket jelenti.Írhatnánk ezt sok féle képpen,egyszer lent egyszer fent... vagy hasonló frázisok.most átvinném történeti síkra...
Előfordul olyan, hogy valaki nagyon mellőzve érzi magát egy társaságban, úgy érzi elnyomják, nem tekintik egyenlő félnek.Pedig van olyan, hogy egyes esetekben ez nincs is így.Ez az érme egyik oldala.
Aztán hirtelen beáll egy változás az emberke életében.Mostmár nem érzi elnyomottnak magát, sőt!Olykor olykor még felsőbbrendűségi érzete is támadhat...És úgy érzi itt az ideje annak, hogy visszaadja azt, amit ő kapott (vagy nem is kapott,csak azt hiszi) az érme előző oldalán...Beletapos másokba, minden szót kiforgat,mindent szándékosan félre ért,csakhogy beleköthessen másokba.Ez az ő elégtétele.És egyben ez is az érme másik oldala.

Ha kétkedünk a Napban s Holdban
El is tűnnek s hűlnek nyomban.

 

William Blake

 

Csakhogy az nagyon ritkán jut eszébe az érmén egyensúlyozó egyénkének,hogy a másik oldalról sokkal nagyobbat lehet esni,mint az eredetiről...
Hogy ezt hogyan értem?Nos, szépen lassan megsérti,megbántja azokat az embereket,akik valójában tényleg foglalkoztak vele,a barátai voltak, de ő az elnyomóinak hitt.Ok nélkül tapos bele a lelkükbe,tép fel régi sebeket.Vajon így eléri a célját?

Nem hiszem.Ha ezt csinálja,ugyan oda kerül,ahonnan a saját szempontjából elindult.Így már senkit sem fog érdekelni....
Meg kellen találni,az érme peremét,azt a keskeny,pár miliméteres sávot.Amin nem is olyan könnyű egynesúlyozni,ezt mindenki bevallhatja,de mégis sikerül az emberek nagy százalékának...

 

Nem akartam senkire célozgatni,nincsennek emögött személyes érzelmek,illetve vannak mert minden gondolatomban van érzelem, hiszen minden gondolatom én magam vagyok.Legalábbis én ezt vallom.Tehát akinek nem inge ne vegye magára, bár ettől még el lehet gondolkodni rajta.

Ja igen, és az érme effektust véleményem szerint meg lehet akadályozni.Méghozzá őszinteséggel, kérdés az,hogy kihez kell őszintének lenned. A barátaidhoz?Önmagadhoz? Esetleg mindkettőhöz?

Az őszinteség nem azt jelenti, hogy mindent kimondunk, amit gondolunk, hanem azt, hogy meggondolunk mindent, amit kimondunk.

 

Hypolite De Livry

 

Remélem sikerült gondolkodóba ejtenem egy két embert...Ha meg nem az se baj,legalább kiírtam magamból a gondolataimat. :):)::)
                                                                                      Rain

 

Ui.:Amúgy igazán örülnék néhány kommentnek,talán feldobná az olvasottságomat,ha kapnék pozitív vagy akár negatív kritikákat. :) köszi

Szerző: Rains  2009.04.28. 20:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erzelem-ertelem.blog.hu/api/trackback/id/tr551092290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása